Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Gemeenten En Transport Slaan Alarm Wilders Blij Met Duitse Grenscontroles Moeten Wij Ook Doen

Gemeenten en transportbedrijven trekken aan de bel: "Grenzen met Duitsland weer open!"

Wilders tevreden met Duitse grenscontroles: "Nederland moet dit ook doen!"

Burgemeesters en vervoersbedrijven in de grensregio met Duitsland maken zich grote zorgen over de toename van criminaliteit en overlast als gevolg van de open grenzen. Zij roepen de regering op om snel maatregelen te nemen om de grenzen weer te sluiten.

Ook PVV-leider Geert Wilders pleit voor het invoeren van grenscontroles aan de Nederlandse grens met Duitsland. Hij wijst erop dat de Duitse regering onlangs heeft besloten om tijdelijk grenscontroles in te stellen aan de grens met Oostenrijk om de toestroom van illegale immigranten tegen te gaan.

De burgemeesters en vervoersbedrijven in de grensregio met Duitsland zeggen dat ze dagelijks te maken hebben met criminaliteit en overlast, zoals winkeldiefstallen, inbraken en drugshandel. Ze wijzen erop dat veel van de daders uit Duitsland komen.

De vervoersbedrijven zeggen dat ze ook last hebben van zwartrijders en agressieve passagiers. Ze zeggen dat het aantal incidenten de afgelopen maanden sterk is toegenomen.

De regering heeft nog niet gereageerd op de oproep van de burgemeesters en vervoersbedrijven. Wel heeft minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus gezegd dat hij de situatie in de grensregio in de gaten houdt.

Het is nog onduidelijk of de regering zal besluiten om grenscontroles in te stellen aan de Nederlandse grens met Duitsland. Wel is duidelijk dat de situatie in de grensregio steeds nijpender wordt.

Wat zijn de gevolgen van open grenzen?

Open grenzen kunnen een aantal negatieve gevolgen hebben, waaronder:

  • Toename van criminaliteit en overlast
  • Zwartrijden en agressieve passagiers in het openbaar vervoer
  • Toestroom van illegale immigranten
  • Druk op de sociale voorzieningen

Wat zijn de voordelen van grenscontroles?

Grenscontroles kunnen een aantal voordelen hebben, waaronder:

  • Vermindering van criminaliteit en overlast
  • Voorkoming van zwartrijden en agressieve passagiers in het openbaar vervoer
  • Beperking van de toestroom van illegale immigranten
  • Bescherming van de sociale voorzieningen

Conclusie

De vraag of Nederland grenscontroles moet invoeren aan de grens met Duitsland is een complexe kwestie. Er zijn zowel voor- als nadelen aan het invoeren van grenscontroles. De regering zal alle factoren moeten afwegen voordat ze een beslissing neemt.


Comments